Ak si idete založiť web, nerobte to z večera do rána, zhurta a bez rozmyslenia. Ak si dopredu naplánujete každý váš krok, ušetríte si mnoho financií a energie a navyše sa vám bude váš vysnívaný úspech dosahovať omnoho ale ooomnoho ľahšie. Žena sedí pri okne a píše na počítači

Nasledujúce rady, možno skôr také postrehy, pochádzajú len z osobnej skúsenosti, preto netvrdím, že ide o sväto svätú pravdu. Ak si pôjdete založiť web, začnite tým, že budete vedieť, o čom presne má byť. Viem, táto rada sa vám môže zdať ako zbytočná, no v skutočnosti človek môže veľmi ľahko uletieť niekam, kam nechce.
Druhou vecou, na ktorú myslite, je to, ako budú vaše webové stránky vyzerať. Dizajn, dobrý dizajn, predáva! Zlý dizajn vás potopí. Áno, v tomto smere, bohužiaľ, alebo našťastie, obal knihy je skutočne podstatný a dôležitý.
Už idete na to? Už idete spustiť váš web? Nie, ešte chvíľku zadržte. Pred týmto veľkým úkonom, myslite aj na SEO. Optimalizácia, s ktorou začnete niekoľko týždňov či mesiacov, alebo dokonca rokov po spustení webu, nebude nikdy tak efektívne, ako SEO, s ktorým začnete ešte pred spustením webu, ideálne ešte predtým, ako vymyslíte definitívny názov vašej domény.
Doména, to je len jedna z vecí, ktoré sú v rámci optimalizácie a zakladania webu dôležité. Napríklad, budete predávať domáce džemy? Ak bude vaša doména „domacidzem.sk“, tak máte v rámci SEO optimalizácie vyhrané!!! Notes s poznámkami a smartphone na drevenom stole
Verte mi, ak si to pokazíte na začiatku, budete musieť všetko prerábať nanovo, no a všetko toto stojí v konečnom dôsledku viac ako to, že hneď na začiatku zainvestujete do niečoho kvalitného. Koniec koncov, nemusíte vlastne ani do ničoho investovať. Proste sa to naučte robiť sami, ale dobre, a o SEO vašich stránok sa môžete pustiť sami. To isté platí aj o kvalitnom obsahu a dizajne. Samozrejme, nie je to úplná hračka, no kto chce, ten sa naučí.