Máte aj vy v kuchyni tento malý zázrak? Ak sa nachádza aj u vás doma, nepotrebujete väčšinu prostriedkov z drogérie plnej škodlivej chémie… Neraz sa pozastavujeme nad škodlivosťou niektorých čistiacich prostriedkov alebo drahej kozmetiky. Dokonca ani niektoré liečivá primárne neplnia svoju funkciu. V skutočnosti sme vystavovaný vplyvu reklamy, ktorá v nás vyvoláva dojem potreby drahých produktov. Rovnako je tomu tak aj v prípade liečby niektorých ochorení. Správne gazdinky ale vedia, ako sa vysporiadať so špinou či fľakom bez námahy a bez zbytočného míňania peňazí.

sóda bikarbóna

Na účinné odstraňovanie fľakov môžeme použiť biely prášok, ktorý určite má každý z nás v kuchynskej linke. Reč je o hydrogénuhličitane sodnom. Ľudovo povedané – sóda bikarbóna. Jej silu poznali nielen liečitelia ale aj šikovný majstri. K odstráneniu špiny na oblečení alebo osvieženiu koberca stačí rozsypať sóda bikarbónu, zaliať teplou vodou a nechať ju pôsobiť. Jej účinok spočíva v kyslíkových bublinách. Po namočení prášku začne okamžite oxidačný proces, ktorý účinne a bez poškodenia tkaniny čistý aj zažraté fľaky. Sóda bikarbóna na škvrny Sirka.sk pôsobí ako guma na gumovanie. Ako sme sa mohli neraz presvedčiť, najúčinnejšia je sóda a čistá voda. Ak ale chcete aby oblečenie aj krásne voňalo, stačí jediný trik. Esenciálne oleje sú hitom sezóny. Do vody pridajte pár kvapiek obľúbenej vône a účinok bude silnejší ako pri použití klasickej aviváže.

čistá bielizeň

Na stránkach firmy Sirka si určite vyberiete to správne balenie. A možno objavíte oveľa viac. Sóda bikarbóna je jednoducho špeciálny pomocník pre každú príležitosť. Pri varení pomáha strukovinám rýchlejšie mäknúť. Pri kúpeli zvláčňuje a čistí pokožku. Upravuje jej Ph. A ako bonus ju môžeme použiť nielen vo forme šumivej gule do kúpeľa, ale aj ako vlasový peeling na lupiny či peeling na telo. Pri zažívacích problémoch pomáha odstraňovať pálenie záhy a pri zápaloch hrdla pomáha bojovať so začínajúcou infekciou. Ako vidíte, naozaj sa oplatí mať doma v zásobe väčšie balenie sóda bikarbóny a nikdy sa nedostanete do úzkych..